czwartek, 19 marca 2015

Opuncja figowa - jak obrać?

#Smaki Grecji

Tutaj wspomniałam o cennych właściwościach owocu. Dzisiaj przedstawiam sposób jak dostać się do jego wnętrza. W następnym wpisie podam przepis :)



Misa czerwonych, nieobranych owoców opuncji figowej
nacięta wzdłuż skórka fragosikii

w połowie obrany owoc opunji figowej

odzielona skóraka opunji od miąższu
misa obranych owoców opuncji figowej






6 komentarzy :

  1. na degustację opuncji prosto
    z krzaczka zapraszam do Grecji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też jadłabym:) Ciekawe czy w sklepie u nas można je kupić. Czasem są na półkach egzotyczne owoce:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobre pytanie Pawanno, też mnie ciekawi, czy w Polsce są w sprzedaży i (jak to mówią gwarą w Świętokrzyskiem) 'po jakiemu stoją?' :D

      Usuń
  3. bardzo ciekawe :) ale bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń